In verband met de verhuizing van ons magazijn nemen wij op dit moment geen orders aan. Wij staan vanaf maart weer voor u klaar!×
Gratis verzending vanaf 49,-     Snelle levering     Gratis retour

Aquarium filter kopen?

Aquarium filter? Voor de liefhebber

Als eigenaar van een aquarium wil je een stukje van de natuur nabootsen. Je bent liefhebber en kunt maar geen genoeg krijgen van de wondere wereld die zich onder water bevindt. Als liefhebber weet je daarom dat er meer bij komt kijken dan alleen het kopen van vissen en voeding. Zo moet er een uitgebalanceerde en gezonde biosfeer worden gecreëerd, zodat de vissen zich letterlijk als een vis in het water voelen. Iedere aquarium liefhebber krijgt dan ook te maken met de waterkwaliteit. Dit is van groot belang voor de totale balans in het aquarium. Voor alle eigenaren van aquaria heeft Aqualeven daarom een breed aanbod met aquarium filters. Want wij zijn, net als jij, ook liefhebber van die magische onderwaterwereld.

Een gezonde biosfeer staat voorop

Ieder aquarium verdient veel aandacht. Aqualeven zorgt daarom voor een breed aanbod van aquarium producten. Naast aquarium buitenfilters, aquarium filter pompen en UV-C lampen bieden we verschillende losse producten aan. Een van de belangrijkste onderdelen voor een gezonde biosfeer is het aquarium filter. Gezien dit vergaande belang zijn al onze filters daarom zorgvuldig uitgekozen door onze aquarium experts. Dit betekent stille, schone filters, die allen zijn voorzien van de nieuwste generatie filtertechnieken. We kiezen daarom bewust voor de innovatieve en makkelijk schoon te maken filters van Oase. Aquarium filters kopen begint voortaan bij Aqualeven, want jouw aquarium verdient de allerbeste zorg. 

Welke aquarium filter kopen?

Welk aquarium filter kopen is de vraag, want welke is geschikt in jouw situatie. Het belangrijkste is dat je een aquarium filter plaatst welke bij de inhoud van je aquariumbak past. De inhoud, het filter en de pomp moeten op elkaar afgestemd zijn om zo de ideale situatie te creëren voor planten en vissen.

Mechanische filtering

Mechanische filtering is het filteren van het (zicht)bare vuil uit je aquarium, ook wel het voorfilter genoemd. Vaak gebeurt dit d.m.v. grove sponzen die het vuil eenvoudig uit je aquarium water halen. Wanneer je je mechanische filter regelmatig schoonmaakt verwijder je zo het afval definitief uit je water.

Biologische filtering

Het biologisch filter is een natuurlijk filtersysteem met een bioloog, deze dien je voorzichtig op te bouwen. De bacterien hechten zich in je filtersysteem en vermenigvuldigen zich totdat deze groot genoeg is om je waterkwaliteit stabiel te houden. Dit gedeelte van je filter moet je vooral niet hardnekkig schoonmaken en indien gewenst slechts afspoelen met aquariumwater.

Intern aquariumfilter

Een intern filter word in het aquarium geplaatst, deze is geschikt voor de kleinere modellen tot 200 liter of als er buiten het aquarium geen plaats is.
Het voordeel van een intern aquariumfilter is dat er geen slangen en koppelingen zichtbaar of langs het aquarium zichtbaar zijn.

Extern aquariumfilter

Een extern filter wordt buiten het aquarium geplaatst, deze filters zijn qua omvang en capaciteit meestal wat groter. Dus meer geschikt voor het grotere aquariums en hebben een grotere filtercapaciteit. Het voordeel van een extern aquariumfilter is dat deze makkelijk toegankelijk is voor onderhoud of controle.